Kies uw vakantie

Klassiekerweekend Ameland

Klassiekerweekend Ameland

5 april 2019 t/m 7 april 2019

Een weekend waarin klassieke auto's gebouwd tussen 1945 en 1979 naar Ameland komen. Ook dit jaar weer een volgeboekt weekend, want de organisatie kan het maximale aantal van 110 klassieke auto's verwelkomen. Deze 22ste editie is tevens de laatste editie van Klassiekerweekend Ameland.

Voor de deelnemers vindt op vrijdagavond de ontvangst plaats, men krijgt de laatste informatie, de routebeschrijving, een leuke attentie en, niet te vergeten, het rallybord, dit jaar gesponsord door Björnson.

Op zaterdag 6 april wordt de oriëntatierit over het eiland gemaakt, waarbij wordt deelgenomen aan een spel. Dit gebeurt in een klassiek tempo, zodat er ook veel tijd en aandacht aan de prachtige omgeving kan worden geschonken. Natuurlijk is er ook tijd voor koffie en een heerlijke lunch.

De rit eindigt om ongeveer 15:00 uur in het centrum van Nes waar de deelnemers muzikaal worden onthaald door doedelzakband The Islanders. Alle deelnemende auto's staan tussen 15:00 en 17:00 uur geparkeerd in het centrum waar bezoekers de klassieke auto's kunnen bewonderen.